תביעות משמורת ילדים והסדרי שהות

בהתאם לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב-1962, ההורים הם האחראים לילדם מתוקף היותם אפוטרופסים טבעיים שלו. 

אפוטרופסות ההורים כוללת את החובה והזכות של ההורים לדאוג לצרכי ילדם הקטין, לרבות חינוכו ולימודיו, הכשרתו לעבודה ומשלח יד, שמירת נכסיו, החזקתם, וצמודה לה הרשות להחזיק בקטין ולקבוע את מקום מגוריו.

חשוב להבהיר כי סוגיית החזקת קטין היא בבחינת משמורת פיזית, בלעדית או משותפת, ואילו האחריות ההורית תמיד תהא משותפת, וזאת מכוח היותם של שני ההורים אפוטרופוסים טבעיים על ילדם. בהתאם לכך, אף אם נקבעה משמורת בלעדית להורה מסוים, להורה השני הזכות להיות שותף בקבלת החלטות בחיי ילדו (למשל באשר למקום מגוריו, זהות המוסד בו יתחנך ועוד).

על שני ההורים לפעול יחד תוך הסכמה בכל עניין הנתון לאפוטרופסותם (למעט עניינים חריגים ודחופים) ובמצב בו הם חלוקים בדעתם, הסוגייה העומדת למחלוקת תעבור להכרעת בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני, בהתאם לעניין, כאשר העיקרון המנחה יהא טובת הקטין.

בהתאם לעקרון טובת הקטין, על ביהמ"ש או בד"ר יהא לבחון מהו הפתרון אשר יגשים את צרכיו וזכויותיו של הקטין הספציפי העומד לנגד עיניו, כאשר ככלל בקבלת החלטה בעניינו של קטין ייעשה שימוש בפקידי סעד, מומחים שונים ועוד.

אף רצון הקטין מהווה שיקול בקבלת החלטות בעניינו. ככל שהקטין גדול יותר מבחינת גילו, כך יינתן ביטוי גדול יותר לרצונו מתוך הבנה כי ככל שהקטין בוגר יותר, כך יש לו שיקול דעת עצמאי יותר.

חשוב להבהיר כי אף אם כבר ניתנה החלטה בעניין משמורת ואפוטרופסות על קטין, דלתו של ביהמ"ש או בד"ר תהא פתוחה במקרה ששונו הנסיבות מיום מתן ההחלטה ושינוי ההחלטה מתחייב מטובת הקטין.

צור קשר

בין לקוחותינו

פרסומים ופסקי דין

הרחבה של רכישה במסגרת מכרז קיים

בית המשפט המחוזי קיבל את עמדתנו לפיה החלפת מכונת טיאוט שביצעה המועצה האזורית עמק חפר במכונת טיאוט חדשה לא הייתה רכישה חדשה, אלא הרחבה של רכישה במסגרת מכרז קיים. על כן, קיבל בית המשפט המחוזי את עמדתנו כי רכישה זו פטורה ממכרז.
בקשת רשות ערעור שהוגשה על החלטה זו לבית המשפט העליון נדחתה משקיבל בית המשפט העליון את עמדתנו כי הבקשה הוגשה בשיהוי, ונוכח קיומו של מעשה עשוי לאחר שההתקשרות בין הצדדים יצאה לפועל.

לפסק הדין של בית המשפט המחוזי

לפסק הדין של בית המשפט העליון

העדפת תוצרת הארץ במכרזים

בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל את עמדתנו לפיה בקביעת הסכום לעניין תחולת האמנה הבינלאומית עליה חתמה ישראל לעניין העדפת תוצרת הארץ במכרזים, יש לקחת בחשבון גם את תקופות האופציה שנקבעו במסגרת המכרז.

לפסק הדין המלא

מהי טעות בערבות המביאה לפסילת מכרז

בית המשפט קיבל עתירה שהגיש משתתף במכרז על החלטת ועדת המכרזים לפסול את הצעת המשתתף בשל טעות סופר שנפלה בערבות הבנקאית שהגיש עם המכרז, בציון שם המכרז.

לפסק הדין המלא

מהם ליקויים סבירים בפינוי דירה שכורה

בית המשפט קיבל את עמדתנו לפיה הליקויים שנתגלו בדירה לאחרי פינוייה על ע"י השוכרים הינם ליקויים שהם בבחינת בלאי סביר של הדירה, ולכן דחה את תביעת המשכירה וחייבה בתשלום הוצאות משפט לטובת השוכרים.

לפסק הדין המלא

זכותו של מנהל מטבח לתשלום בגין עבודה בשעות נוספות

בפסק דין קיבל בית הדין לעבודה את עמדתנו לפיה אדם שעבד בתפקיד של מנהל מטבח במסעדה אינו נחשב לעובד בעל משרת אמון אישית ולכן חובה על המעביד לשלם לו עבור שעות נוספות ושעות שבת שעבד במסעדה.

לפסק הדין המלא

טעות בחיוב היטלי פיתוח של המועצה

טעות של מאות אלפי שקלים לאורך שנים בגביית היטלי פיתוח על ידי המועצה המקומית בנימינה גבעת עדה. בעקבות עתירה מנהלית שהוגשה ע"י משרדנו, המועצה נאלצה להפחית את הודעת החיוב לכ- 20% מסכום הדרישה הראשוני.

לכתבה שפורסמה בעקבות פסק הדין

אחריות מכון בדיקה לחוות דעת טרם רכישת רכב

התקבלה תביעה שהגיש משרדנו כנגד בעל מכון הבדיקה והבודק בגין חוות דעת מוטעית בקשר למצבו של הרכב טרם קנייתו.
מכון הבדיקה לא ציין בחוות דעתו כי הרכב עבר תאונה קשה וכי קיימים ליקויים משמעותיים ברכב, בין השאר, בשלדה וחוייב לפצות את הרוכשת על נזקיה.

לכתבה שפורסמה בעקבות פסק הדין